Četvrtak, 06.11.2014.

19:24

Tajnost uslova puštanja Šešelja

Haški tribunal je doneo odluku o privremenom puštanju Vojislava Šešelja, ali su uslovi njegovog oslobađanja ostali tajni.

Izvor: B92

Default images

“Donosi se odluka o puštanju na privremenu slobodu, pod uslovima koji su navedeni u poverljivom aneksu koji je priložen uz odluku. Sa ovom odlukom se ne slaže sudija Madiaj Nijang, novi sudija u veću, koji je u veće stigao posle diskvalifikacije danskog sudije Frederika Harkofa“, navodi se u obrazloženju odluke.

Prethodno se govorilo o tome da uslovi za koje je garantovala Vlada Srbije obuhvataju oduzimanje pasoša Šešelju, njegovu obavezu da se odrekne učešća u političkom životu, kao i javnog istupanja i komentarisanja slučaja koji se protiv njega vodi u Haškom tribunalu.

“Sudsko veće je koristeći svoje diskreciono pravo odlučilo da iz humanitarnih razloga pusti optuženog na privremenu slobodu“, zaključuje se u obrazloženju koje je potpisao predsednik Haškog tribunala Žan-Klod Antoneti.

Šešelj je ranije ove godine, kada je takođe zatraženo da on bude pušten na slobodu zbog raka debelog creva, odbio garancije Vlade Srbije, a iako je Hag odlučio da mu dozvoli privremeno oslobađanja, uz garancije Vlade Srbije, kako je rečeno u SRS, on se još nije izjasnio o toj odluci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: