Utorak, 07.10.2014.

21:16

Zabrinutost za Kobane raste

Izaslanik UN za Siriju saopštio je da međunarodna zajednica momentalno mora da stane u odbranu sirijskog grada Kobanea kojem preti da padne u ruke džihadista ID

Izvor: Tanjug

Default images

"Svet, svi mi, veoma žalimo što je ID u stanju da preuzme grad koji se hrabro branio, ali je pitanje da li će i uspeti u tome. Mi treba momentalno da reagujemo", naveo je Stafan de Mistura u saopštenju.

Zabrinutost za taj grad iznela je i Bela kuća čiji je predstavnik Džoš Ernest rekao da je Vašington "veoma zabrinut" za bezbednost nedužnih civila u njemu.

Turska je danas, podseća AFP, upozorila da vazdušni napadi koje sprovodi koalicija sa SAD na čelu, neće sprečiti da Kobane koji se nalazi na granici s Turskom, padne u ruke džihadista.

Napad na Kobane je usledio nakon što su ga pripadnici ID držali pod opsadom tri sedmice, a pri tom je 190.000 ljudi iz njega izbeglo u Tursku.

Džoš je izjavu dao novinarima u predsedničkom avionu i rekao da je u koalicionim napadima u oblasti Kobanea preko noći uništeno nekoliko vozila ID i protivavionskih artiljerijskih baterija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: