Sreda, 17.09.2014.

18:26

UKR: Granate na istoku, 12 mrtvih

U granatiranju delova istočne Ukrajine koji su pod kontrolom proruskih aktivista danas je poginulo 12 ljudi, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je navedeno u saopštenju gradske skupštine grada Donjecka, prilikom granatiranja tog grada poginule su dve osobe, preneo je AP.

Istovremeno, u onlajn saopštenju pres centra ukrajinske vojske navedeno je da je na istoku Ukrajine poginulo najmanje 10 osoba u gradu Nižnaja Krinka, 20 kilometara istočno od Donjecka, takođe tokom granatiranja.

Od postizanja dogovora o prekidu vatre na istoku Ukrajine 5. septembra, sukobi se, uglavnom, odvijaju u severnom delu grada Donjecka oko areodroma, u blizini koga se nalazi i rezidencijalna zona.

Iako se primirje uglavnom poštuje, svakodnevno broj civilnih žrtva raste, navodi američka novinska agencija.

Od početka sukoba između ukrajinskih i proruskih snaga u Ukrajini, od aprila, poginulo je oko 3.000 ljudi.

Sprovođenje mirovnog plana ne treba da izazove opuštanje Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk. "Ne verujemo nikome, pogotovo ne Rusima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: