Sreda, 06.08.2014.

14:30

HR: Zahvalnica kolegama iz SRB i CG

Hrvatski kontrolori leta zahvalili su se Kontroli letenja Srbije i Crne Gore zbog toga što su 30. jula preuzeli kontrolu hrvatskog vazdušnog saobraćaja.

Izvor: Tanjug

Default images

Naime, njihove kolege iz Srbije i Crne Gore preuzele su kontrolu nakon što je zbog nevremena nestala struja na radarskom sistemu u Hrvatskoj.

"U sredu, 30. jula, dogodio se najgori i najstrašniji incident u kratkoj istoriji hrvatske kontrole letjenja. Došlo je do velikog prekida u napajanju električnom energijom na svim jedinicama za napajanje strujom koji je za posljedicu imao gubitak jedinog oružja koje je potrebno kontrolorima letenja - radarske slike i frekvencija, na skoro svim pozicijama", piše u zahvalnici iz Hrvatske srpsko-crnogorskim kontrolorima leta, prenose crnogorski mediji.

"Tog, ne tako opterećenog dana i sata tokom naše dnevne rutine, imali smo 119 preleta i 8 otvorenih sektora. Kakvo je to bilo iznenađenje, kakav šok za dobro obučene i iskusne kontrolore", piše dalje u zahvalnici, i dodaje da su tih 35 minuta dok pomoć iz Srbije nije raščistila nebo iznad Hrvatske za većinu kontrolora bili "najšokantniji i nagrozniji minuti u njihovim karijerama".

Zahvalnicu su potpisali predsednica Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja Nataša Sumirat Adikusumah i predsednik Hrvatskog udruženja kontrolora leta Željko Oreški.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: