Nedelja, 06.07.2014.

18:31

Vojska bombarduje Lugansk, 1 mrtav

Ukrajinska vojska granatira stambenu četvrt grada Luganska na istoku Ukrajine. Jedna osoba je poginula, a četiri je ranjeno, prenosi Raša tudej.

Izvor: B92

Default images

"Nekoliko zgrada je u plamenu, ima povređenih. Ambulantna kola su na sve strane“, rekao je predstavnik milicije samoproklamovane Narodne Republike Lugansk, dodajući da su ljudi bežali u skloništa.

Granate su pogodile fabriku akumulatora koja se nalazi u blizini autobuske stanice, prenosi Itar-Tass.

Ukrajinske snage potvrdile su granatiranje oblasti u blizini luganske železničke i autobuske stanice, ali su okrivile snage samoodbrane.

Pres služba Donjecke Narodne Republike napisala je na svom tviter nalogu da su ukrajinski avioni na nebu iznad Luganska, a da je gađano predgrađe Aleksandrovka.

Jedan civil je poginuo a četvoro je ranjeno u napadima koji su se dogodili jutros. Nakon toga, kasnije u toku dana, takođe su se mogle čuti sirene koje označavaju opansost od vazdušnog napada, prenosi RT.

Napad se desio u danu kada je zvanični Kijev saopštio da neće bombardovati naoružane separatiste u Lugansku i Donjecku iz vazduha, podseća RT.

"Taktika ukrajinske vojske, Nacionalne garde i granične službe je takva da je masovno bombardovanje stambenih naselja isključeno," rekao je danas Andrej Lisenko, portparol ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane.

Vazdušni napadi i teška artiljerija će ciljati samo na oružane grupe van gradova, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: