Petak, 26.04.2013.

22:06

Pakistan: U eksploziji 9 ubijenih

Automobil-bomba eksplodirao je ispred izborne kancelarije vladajuće sekularne partije Nacionalne partije Avami (ANP) u Karačiju, usmrtivši najmanje devet osoba.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Među stradalima je i četvoro dece, a ranjeno je najmanje 24 osoba, saopštili su zvanicnici.

Bomba je eksplodirala blizu izborne kancelarije kandidata ANP-a Bašira Jana u predgrađu Mominabad, uoči izbora zakazanih za 11. maj.

Radi se o bombi ručne izrade postavljenoj na automobil marke Suzuki, saopštila je policija. Prema rečima očevidaca, eksplozija se čula nekoliko kilometara od tog mesta i oštetila je obližnje radnje i kuće.

Portparol pakistanskih talibana Ahsanulah Ahsan preuzeo je odgovornost za taj napad u telefonskom pozivu agenciji Asošiejted pres. Talibani su ranije pretili da će napasti nekoliko sekularnih političkih partija, uključujući i ANP, uoči parlamentarnih izbora.
Foto: Beta/AP
U napadima talibana ubijena su najmanje dva pripadnika političkih partija i talibani su izveli napade i na nekoliko političkih skupova, pogotovo ANP-a na severozapadu zemlje.

Ovo je drugi bombaški napad za poslednjih 24 sata. Juče je u bombaškom napadu na izborne kancelarije vladajućih partija u Pakistanu poginulo šestoro ljudi, a devet osoba je povređeno.

Opšti izbori u ovoj zemlji održace se 11. maja, nakon što je vlada, po prvi put u istoriji ove zemlje, bila na vlasti pun mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: