Petak, 29.03.2013.

10:15

Novosti: Vučić ne ide u Brisel

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će sutra održati konferenciju za novinare, a Novosti saznaju da je on već odlučio da neće ići u Brisel.

Izvor: B92, Večernje novosti

Default images

Prema nezvaničnim informacijama Novosti, ovakva Vučićeva odluka trebalo da bude epilog višednevne licitacije time da li će se on, na poziv Vašingtona i Brisela, naći za pregovaračkim stolom. Najavljeno je da će on na konferenciji za novinare u subotu, između ostalog, govoriti i o Kosovu.

U Vučićevom kabinetu "Novostima" je potvrđeno da je on dobio poziv, ali je tom listu objašnjeno da njemu nije važno ko su politički učesnici pregovora, već sadržaj razgovora i šta može da se postigne za srpski narod.

"Dijalog se odvija između dvojice premijera i oni odlučuju o sastavu delegacija. Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton nije uputila pisani poziv Vučiću da učestvuje u razgovorima, ali bi bila oduševljena da on dođe sa Dačićem", rekla je Maja Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton.

Podsetimo, mediji su juče objavili da SAD i EU žele da se u narednu 8. rundu dijaloga, koja se smatra "prelomnom", uključi i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Međutim, kako saznaje B92, Vučić je tražio i da tom sastanku, zakazanom za 2. april, prisustvuje i neko od ministara inostranih poslova najuticajnijih zemalja EU, poput šefova diplomatije Nemačke ili Velike Britanije, koji bi bili dodatni garant i podrška u cilju postizanja dogovora.

Juče je premijer Srbije konačno odgovarao poslanicima Skupštine Srbije o dijalogu u Briselu, a za danas je zakazana i nova sednica državnog vrha o Kosovu.

Iako se u četvrtak govorilo da će se stav Vučića o odlasku u Brisel znati u petak, iz kabineta prvog potpredsednika Vlade danas je stiglo obaveštenje da će on održati konferenciju za novinare u subotu u 11 časova u zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

To će, inaće, biti njegova prva zvanična konferencija za novinare u svojstvu prvog potpredsednika Vlade, od kada je stupio na dužnost.

Kako se navodi u spisu dostavljenom medijima, Vučić će govoriti o Kosovu, rezultatima borbe protiv korupcije, kao i o rezultatima rada vlade u proteklih osam meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

285 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: