Ponedeljak, 14.01.2013.

15:00

Rusija: Pucao sa prozora na vrtić

Jedan čovek je pucao sa prozora na obdanište u gradu Salavat, na jugoistoku Rusije, posle čega su u njegov stan upali pripadnici ruske policije i ubili ga.

Izvor: Tanjug

Default images

Čovek, star oko 50 godina, ispalio je iz lovačke puške nekoliko hitaca sa prozora svog stana u Salavatu, u republici Baškortostan, razbio prozor sportske sale u kojoj su se deca igrala, a jedna nastavnica je zadobila lakše povrede od delića stakla koje se rasprsnulo, javili su ruski mediji.

Ruski sajt life.ru piše da je prozor sportske sale pogodilo šest metaka, a da je staklo pogodilo u stomak jednu nastavnicu dok je izvodila decu iz sale, preneo je Rojters.

Direktorka obdaništa je o napadu odmah obavestila policiju, a stanovnici susednih zgrada su evakuisani.

Policija je najpre opkolila stan napadača i zatražila od njega da se preda, što je on odbio i počeo da puca kada su pripadnici organa reda upali u stan, nakon čega je stradao kada su policajci uzvratili vatru.

U Moskvi je u novembru prošle godine jedan advokat ubio petoro svojih kolega, nakon čega su vlasti počele da razmatraju uvodjenje strožih zakona za posedovanje oružja.

Prodaja borbenog oružja u Rusiji je protivzakonita, a lovačke puše se mogu nabaviti uz odgovarajuću dozvolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: