Svet 0

20.05.2024.

12:35

Najavili – vojna operacija se širi: "Do potpunog uništenja"

Izrael namerava da proširi svoju vojnu operaciju u gradu Rafi na jugu Pojasa Gaze, izjavio je danas izraelski ministar odbrane Joav Galant u razgovoru sa savetnikom Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom koji boravi u poseti Izraelu.

Izvor: Tanjug

Najavili – vojna operacija se širi: "Do potpunog uništenja"
Profimedia

Podeli:

"Posvećeni smo proširenju kopnene operacije u Rafi do potpunog uništenja Hamasa i oslobađanja talaca", naveo je Galant, saopštila je njegova kancelarija.

Galant je preneo Salivanu koje je mere preduzeo Izrael za evakuaciju Palestinaca iz oblasti Rafe i za pružanje humanitarne pomoći evakuisanom stanovništvu, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden je ranije upozorio da bi velike vojne akcije u Rafi mogle da dovedu do velikog broja civilnih žrtava.

Posle nesaglasnosti sa Vašingtonom u vezi sa napadima na Rafu, Izrael je 6. maja naredio palestinskim civilima da se evakuišu iz delova toga grada nakon čega su počeli kopneni napadi.

Agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice (UNRWA) saopštila je danas da se procenjuje da je 810.000 Palestinaca evakuisano iz Rafe od 6. maja, što je više od polovine broja ljudi koji su u tom gradu našli utočište od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: