Utorak, 06.11.2012.

17:52

Dveri:Sprema se vojvođansko proleće

Pokret Dveri saopštava da se priprema "vojvođansko proleće", tj. da su u pokrajini u toku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije.

Izvor: Beta

Default images

Zbog toga je, kako tvrdi ova partija, formirana organizacija "Vojvođanski otpor". Dveri su u saopštenju navele da je "Vojvođanski otpor" trenutno aktivan na internetu i da je promovisao i "Priručnik za pružanje građanskog otpora", koji sadrži uputstva kako "minirati" institucije Srbije u Vojvodini.

"U priručniku je moguće naći uputstva za izbegavanje poreza, plaćanje računa, provociranje policijskih službenika, šifrovano pisanje i konspirativno organizovanje. Naročito je istaknuta finansijska podrška stranih centara moći", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se u priručniku spominje "vojvođanska crkva", "vojvođanska republika" i ocenjuje da je u pitanju "politički ekstremizam koji teži stvaranju unitarne vojvođanske nacije".

Dveri su zatražile od bezbednosnih službi da u najhitnijem roku procesuiraju pomenute aktivnosti i najavile da će "još snažnije" nastaviti kampanju za ukidanje autonomije Vojvodine.

Dveri su uz saopštenje dostavile i sporni "priručnik", u kojem je kao simbol "vojvođanskog otpora" prikazana pesnica u čijoj se pozadini vijore zastave Vojvodine. "Priručnik" počinje sloganom "Sloboda za Vojvodinu!".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: