Subota, 07.04.2012.

19:23

"Srbija proširuje kopnenu vojsku"

Postoji namera da se broj pripadnika Vojske Srbije poveća, posebno u kopnenoj vojsci, kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Izvor: Tanjug

Default images

"Želimo da ukinemo jedan broj radnih mesta koja duže nisu popunjavana i da povećamo broj svih pripadnika kopnene vojske u delovima Srbije gde je to neophodno i delovima gde za to postoji veliko interesovanje, a Toplica je jedan od tih krajeva Srbije", rekao je Šutanovac u Prokuplju.

Šutanovac i predsednik opštine Prokuplje Milan Arsović potpisali su protokol o prenosu nepokretnosti u javnoj svojini Republike Srbije sa Ministarstva odbrane na opštinu Prokuplje a kojim je predviđeno da opština preuzme Dom Vojske u tom gradu, gde planira otvaranje biblioteke i bioskopske sale, kao i održavanje kulturnih manifestacija. Vrednost ugovora koji će naknadno biti potpisan iznosi 57 miliona dinara i biće realizovan u naredne četiri godine.

Komandant kopnene vojske general-major Milan Mojsilović, koji je prisustvovao potpisivanju protokola, rekao je da je stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilno ali i da je "ono definitivno nepredvidivo".

Mojsilović je rekao da Vojska Srbije ispunjava sve postavljene zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti i duž administritavne linije u dužini od 382 kilometra.

Šutanovac je najavio da će sa pripadnicima vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti proslaviti Uskrs. Ministra odbrane dočekali su ispred zgrade Skupštine opštine Prokupčani sa kojima se posle potpisivanja protokola zadržao u neformalnom razgovoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: