Utorak, 04.01.2011.

15:47

Hitna pomoć sto dana bez telefona

Ispred zgrade Službe za hitnu pomoć u Lapljem Selu održan je performans povodom 100 dana od isključenja mreže fiksnih i mobilnih telefona Telekoma Srbija.

Izvor: B92

Default images

Zaposleni u toj službi uputili su 100 pisama sa istovetnim tekstom na srpskom i engleskom jeziku međunarodnim organizacijama i vlastima u Srbiji.

U pismima apeluju da im omoguće kontakt sa pacijentima.

"Obeležavajući" 100 dana bez mreže MTS-a i fiksne telefonije, u 12 časova i 5 minuta u krugu službe hitne pomoći nakratko su uključene sirene na vozilima hitne pomoći.

Zaposleni u hitnoj pomoći su odštampali pisma i poslali ih na 100 adresa.

Upozorili su da je od septembra prošle godine, kada je isključena mreža MTS-a i fiksna telefonija, jedan ljudski život izgubljen, a da je više desetina života spašeno u poslednjem času.

Srbima u centralnom Kosovu mreža MTS-a i dalje nedostaje, isto kao i fiksna telefonija.

Kosovski Srbi južno od Mitrovice nakon 100 dana su prinuđeni da se u komunikaciji sa rodbinom van Kosova koriste čime mogu, a to je trenutno kosovska mreža mobilne telefonije.

Mreža MTS-a i fiksna telefonija isključene su poslednji put u septembru prošle godine, od strane predstavnika Regulatorne agencije za telekomunikacije Kosova i uz pomoć Kosovske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: