Utorak, 14.10.2008.

10:19

Studentima produžen upisni rok

Ministarstvo prosvete će pisanim putem predložiti fakultetima i univerzitetima da produže upisni rok do 1. novembra.

Izvor: Beta

Default images

To je dogovoreno posle razgovora ministra prosvete Žarka Obradovića i studenata Univerziteta u Beogradu.

Obradović je za RTS rekao da će fakultetima i univerzitetima to predložiti jer se čeka usvajanje izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju koje će omogućiti da još studenata upiše godinu.

U jučerašnjem razgovoru sa jedanaestočlanom delegacijom studenata Univerziteta iz Beograda postignuta je saglasnost o većini pitanja.

Studenti koji u produženom roku osvoje propisan broj bodova, odnosno 42 boda, moći će da upišu narednu godinu i pri tom ostanu budžetski studenti.

Takođe, država će onim studentima koji ne budu diplomirali u roku od četiri godine finansirati i petu godinu studija, kako bi mogli da završe školovanje.

Pitanja koja su ostala otvorena Ministarstvo će pokušati da reši u najkraćem mogućem roku, istakao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: