Četvrtak, 08.02.2024.

15:57

Deset vagona teretnog voza iskočilo iz šina, dva pala u reku FOTO

Deset vagona teretnog voza koji je prevozio plastične pelete i ulje za kuvanje iskočilo je iz šina u severnom delu Njujorka.

Izvor: Tanjug

Deset vagona teretnog voza iskočilo iz šina, dva pala u reku FOTO
EPA/YANNIS KOLESIDIS

Dva su završila u reci, saopštile su danas gradske vlasti.

Nema prijavljenih povreda niti su prisutne opasne materije, rekao je Tom Kjuba, portparol kompanije Berkshire & Eastern ranije danas.

"Dva vagona su pala u reku Hjusik, iz jednog je iscurila mala količina ulja za kuvanje, a iz drugog plastična smola", saopštio je Kjuba i dodao da su izvođači radova na licu mesta kako bi izvukli vagone iz reke, što bi trebalo da potraje nekoliko sati.

On je takođe istakao da je u toku temeljna istraga o uzroku incidenta, prenosi AP. Deo državne rute u toj oblasti je zatvoren, saopštile su okružne vlasti.

Komesar za životnu sredinu Njujorka Basil Segos rekao je na društvenim mrežama sa lica mesta da je situacija stabilizovana i da su napori preusmereni na vagone koji su iskočili iz šina.

Ova nesreća je bila drugo iskakanje iz šina u regionu za šest meseci. Nakon iskakanja voza iz šina u Istočnoj Palestini u Ohaju pre godinu dana, što jeprouzrokovalo požar, glavne teretne železnice SAD najavile su niz koraka za poboljšanje bezbednosti, ali je sprovođenje reformi u Kongresu u zaostatku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: