Utorak, 14.11.2023.

10:09

3.000 vojnika je spremno

Više od 3.000 vojnika učestvuje u međunarodnim vežbama mira i prijateljstva u gradu Žanđijang u kineskoj provinciji Guangdong.

Izvor: Tanjug

3.000 vojnika je spremno
Foto: Profimedia

To je danas saopštilo kinesko ministarstvo odbrane.

Prema saopštenju ministarstva, vežbe su prilično velikih razmera. Osim kineskih trupa, u vežbi učestvuju i pripadnici vojske Malezije, Vijetnama, Laosa, Kambodže i Tajlanda, prenosi Tas.

Vežbe će trajati do 22. novembra, a pratiće ih sportski događaji i kulturne aktivnosti.

Većina kineskih trupa koje učestvuju u vežbi dolazi iz Južne komandne oblasti, dok su druge države poslale kopnene trupe i mornaričke brodove u Kinu.

Cilj manevara je uvežbavanje veština u borbi protiv terorizma i očuvanju pomorske bezbednosti.

Saopšteno je da se takve vežbe prvi put održavaju u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: