Utorak, 21.03.2023.

16:24

Otkriveno je: Hoće li se desiti taj razgovor?

Kineski mirovni plan o rešavanju situacije u Ukrajini kod Moskve izaziva poštovanje, a kod Zapada izaziva bes, izjavio je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov.

Izvor: Sputnjik

Otkriveno je: Hoće li se desiti taj razgovor?
Tanjug/Dmitry Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Ušakov je, pored toga, istakao da je malo verovatno da će se telefonski razgovor kineskog predsednika Si Đinpinga i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog održati danas ili sutra.

Pomoćnik ruskog predsednika naglasio je i da Vladimir Putin ne planira da se sastaje sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom nakon pregovora sa kineskim liderom Si Đinpingom.

"Sve što znam je da takav sastanak nije u planu", izjavio je Ušakov.

Pomoćnika predsednika novinari su takođe pitali da li smatra da je realno da će bivši američki predsednik Donald Tramp biti uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama. Ušakov je naglasio da na pregovorima sa Kinom ovo pitanje nije razmatrano.

Prethodno, kineski lider stigao je 20. marta u državnu posetu Rusiji, koja će trajati do 22. marta. Ovo je prvo putovanje Si Đinpinga u inostranstvo otkako je treći put izabran za šefa države. Kineski predsednik je u ponedeljak imao neformalni sastanak i večeru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: