Nova vest
Fudbal 4

19.5.2024.

21:35

Živković slavi – PAOK je šampion Grčke!

Fudbaleri solunskog PAOK-a novi su prvaci Grčke pošto su u poslednjem kolu uradili ono što im je bilo potrebno da ostanu u šampionskoj trci ispred AEK-a - pobedili su Aris 2:1.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Nije moglo lepše po ekipu čiji dres nosi Andrija Živković - savladali su gradskog rivala i osvojili četvrtu titulu u klupskoj istoriji.

Drugu u poslednjih pet sezona.

Trijumf crno-belima sa "Tumbe" na stadionu gradskog rivala u nedelju uveče doneli su strelci golova Brendon Tomas i Tajson.

Rezultati poslednjeg kola plej-ofa

Aris - PAOK 1:2
Olimpijakos - Panatinaikos 2:2
AEK - Lamia 3:0

I ovog puta Andrija Živković je "kumovao" pobedi, sada sa majstorskom asistencijom kod prvog gola kojim su gosti i poveli u 30. minutu.

Loren Moron je doneo zebnju u redove gostiju, no znali su igrači PAOK-a da ovakvu šansu ne smeju propustiti, napali su potom iz sve snage i nagrada je stigla preko jednog od najbolji igrača ove sezone Tajsona.

PAOK je od 78. minuta igrao sa desetoricom posle isključenja Mihalidisa i do kraja je uz mnogo muke, i uz naklonost sreće, odbranio prednost.

Naime, prava drama odigrala se u 95. minutu kada je igrač Arisa Ansarifard u velikoj prilici glavom šutirao preko gola, za nevericu svih na stadionu, za tugu domaćih što nisu sprečili gradskog rivala da uzme titulu i na ogromno olakšanje crno-belih.

Tek tada su mogli da slave - u poslednjim sekundama utakmice!

U isto vreme, AEK je slavio na svom terenu protiv Lamije 3:0 međutim bila je to samo utešna pobeda sada već bivšeg prvaka koji je ove večeri predao krunu i poslao je za Solun.

PAOK je potpuno zasluženo došao do trofeja, bio je najbolji kada je bilo najvažnije u plej-ofu, upisao je tri uzastopne pobede protiv direktnih rivala za tron, na kraju i protiv Arisa, i popeo se na pijadestal grčkog fudbala.

U najvećem derbiju dana, duelu između Olimpijakosa i Panatinaikosa, tim iz Pireja je uspeo da remijem (2:2) održi treću poziciju i osigura prolaz u evropska takmičenja.

Stevan Jovetić bio je strelac izjednačujućeg i vrlo bitnog gola za Olimpijakos.

Crveno-beli će uskoro igrati i za trofej u Ligi Konferencija protiv italijanske Fiorentine.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu