Utorak, 27.02.2001.

21:12

PRVO REAGOVANJE IZ BUJANOVCA

Izvor: B92

Default images
U utorak je u Vladinoj kancelariji u Bujanovcu, dezurni clan, Miodrag Coguric, sekretar saveznog Ministarstva odbrane, rekao je izvestacu Radija B92, komentarisuci odluku NATO-a da se suzi zona bezbednosti, da je to vest "koja ga je jako obradovala". "Ovu vest smo svi i ocekivali s obzirom da je medjunarodna zajednica u poslednje vreme sve vise posvecivala paznje nasem pravednom zalaganju da se ovo resi mirnim putem", rekao je Coguric.

Coguric je najavio da ce se u sredu odrzati sednica koordinacionog tela dveju vlada, a potom se u Bujanovcu ocekuje desetoclana NATO delegacija koju ce predvoditi Piter Fajt, specijalni izaslanik Dzordza Robertsona. "U sredu delegacija NATO-a dolazi s najviseg vrha da protumaci svoju odluku a tu ce biti i predsednik savezne i republicke vlade za jug Srbije, Nebojsa Covic tako da ce to biti vazan dan za tumacenja i pocetak implementacije plana za mirno resenje krize", kaze Coguric. Kako se saznaje albanska strana ce se u sredu saopstenjem oglasiti o stavu ministara spoljnih poslova NATO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: