Utorak, 22.03.2022.

11:51

Poruka iz Moskve: Teško vreme za Ruse

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se "Moskva ne bavi banditizmom" i da je Rusija predala nacrt dokumenata ukrajinskoj strani u okviru pregovora.

Izvor: B92

Poruka iz Moskve: Teško vreme za Ruse
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Moskva se ne bavi banditizmom", reagovao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na Bajdenove izjave o mogućnosti sajber napada iz Rusije.

"Što se tiče reči Zelenskog o referendumu u Ukrajini, Peskov kaže da je to "suverena država, da možda postoje unutrašnje procedure, ali da postoje i pregovori" i dodao da "Rusija ne stvara nikakve posebne strukture na teritorijama Ukrajine oslobođenim od nacionalista".

"Rusija je odavno predala nacrt dokumenata ukrajinskoj strani u okviru pregovaračkog procesa – Kijev je odgovorio na neke, a na neke nije", rekao je portparol Kremlja.

Peskov je ocenio da međunarodno pravo zapravo ne funkcioniše, a da druge vrste prava sada ne funkcionišu u evropskim zemljama.

"Histerija je takva da ne dozvoljava Evropljanima da trezveno donose odluke. Dakle, sada je zaista veoma teško vreme za Ruse i one koji govore ruski koji žive u inostranstvu", rekao je on.

Peskov odgovorio na pitanje da li Kremlj uzima u obzir mišljenje Rusa koji ne podržavaju operaciju u Ukrajini.

"Ogromna većina građana, a statistike i ankete pokazuju da je to preko 75 odsto, podržava specijalnu operaciju, podržava akcije predsednika Rusije."

"Postoji veoma aktivno objašnjenje ciljeva i zadataka ove operacije, razloga za ovu operaciju. I nadamo se da će oni koji se ne slažu s tim shvatiti šta se dešava. Osim toga, veoma je važno da oni koji se ne slažu, ipak počnu da prate tokove laži koje dolaze sa Zapada o tome šta se dešava, i da shvate da nije sve ono što se daje tim u vestima istina", rekao je.

Istovremeno, Peskov je naglasio da se čuje i mišljenje Rusa koji ne podržavaju specijalnu operaciju: "Naravno, slušamo mišljenja. Ali ipak, manjina je manjina".

Peskov je odbio da komentariše gubitke ruske vojske u Ukrajini, rekavši da je to prerogativ samo Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: