Petak, 22.10.2021.

11:37

Nova odluka: Od ponedeljka kombinovana nastava u srednjim školama u četiri grada

Srednje škole u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Nišu i Šapcu preći će na kombinovani model nastave od ponedeljka 25. oktobra.

Izvor: Beta

Nova odluka: Od ponedeljka kombinovana nastava u srednjim školama u četiri grada
Foto: Profimedia

To je danas saopštilo Ministarstvo prosvete.

U saopštenju se navodi da su pre donošenja odluke za svaku lokalnu samoupravu razmatrani opšta epidemiološka situacija, i podaci iz nadzora o obolevanju od kovida 19 kod učenika i nastavnika i o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi ili treći model nastave.

Ministarstvo navodi da je, prema podacima Instituta Batut u nedelji od 14. do 20. oktobra 2021. godine, broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bio 4.372, što je 0,57 odsto.

Ministarstvo je podsetilo da odluku o eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu donosi Krizni štab za suzbijanje epidemije kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: