Utorak, 25.05.2021.

09:11

Goreo brod sa 25 tona azotne kiseline; Dve osobe povređene FOTO/VIDEO

Kontejnerski brod Eks-Pres Perl koji je putovao od Indije do Šri Lanke, rano jutros je potresla eksplozija.

Izvor: Sputnjik

Goreo brod sa 25 tona azotne kiseline; Dve osobe povređene FOTO/VIDEO

Brod koji je prevozio 25 tona azotne kiseline, zapalio se kod luke Kolombo.

Spasioci su evakuisali celokupnu posadu sa broda-kontejnera pored obale Šri Lanke, nakon što se požar na brodu rasplamsao, a dve osobe povređene, izjavio je danas portparol mornarice Šri Lanke Indika de Silva.

Prijavljena je eksplozija u unutrašnjosti broda, izjavio je De Silva, dodajući da je helikopter vazduhoplovstva gasio požar suvim hemijskim prahom, prenosi agencija Rojters.

Brod-kontejner “MV X-Pres s Pearl”, koji plovi pod zastavom Singapura prevozeći kozmetiku i hemikalije, uključujući 25 tona azotne kiseline, bio je usidren uz obalu Kolomba kada je u petak na njemu izbio požar, saopštili su zvaničnici.

Brod je napustio luku Hazira u Indiji 15. maja i bio je na putu za Singapur preko Kolomba. Vlasti Šri Lanke su saopštile da stručnjaci iz Holandije i Belgije pregledaju brod, dok je susedna Indija obećala da će poslati brodove i letelicu da pomognu u borbi protiv požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: