Nedelja, 29.11.2020.

16:19

SDP: Nećemo glasati za Vladu

SDP neće glasati za predloženi koncept vlade zbog krupnih političko-ideoloških razlika.

Izvor: Tanjug

SDP: Nećemo glasati za Vladu
Foto: Depositphotos/ natanaelginting

Pre svega u odnosu na mandatara i značajan deo njegovog budućeg kabineta, zaključeno je na sednici Predsedništva SDP.

Kako je ocenjeno, proces konstituisanja nove vlade u prethodna tri meseca ukazuje na nedopustivu neozbiljnost činilaca nove parlamentarne većine čime se, makar za sada, nije izašlo u susret želji većine crnogorskih građana za političkim promenama, saopštila je SDP, a prenose Vijesti.

"Jedna od specifičnosti ili bolje reći apsurda je i to što će ona većina koja bude glasala za vladu, po njihovom kazivanju, temeljno raditi protiv same Vlade što dovoljno govori o neodrživosti koncepta koji je ponudio mandatar", ističe SDP.

Ta stranka smatra da je posebno neprihvatljivo to što, prvi put od uvođenja višepartijskog sistema, među ministrima "nema predstavnika brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori".

Ipak, iz SDP-a poručuju da kao konstruktivan politički subjekat iskazuju spremnost da sa novom vladom i parlamentarnom većinom sarađuju "u svim onim oblastima od interesa za građane Crne Gore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: