Petak, 14.08.2020.

23:49

U Hrvatskoj zabrinuti zbog povećanja novoobolelih, moguće i pojačavanje mera

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je kako ga zabrinjava povećanje broja novooboljelih.

Izvor: Indeks

U Hrvatskoj zabrinuti zbog povećanja novoobolelih, moguće i pojačavanje mera
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

"Naravno da smo zabrinuti zbog ovog broja, ali preduzimamo mere. Najveći izvor zaraze su nam okupljanja mladih, a prosek dobi je 31 godina", rekao je Capak gostujući na Novoj TV.

Ističe da su simptomi kod mlađih pacijenata slabiji - gubitak ukusa i njuha te blago povećanje temperature.

"Mislimo da su naše mere dobre. U ovom trenutku u Hrvatskoj imamo milion ljudi više. Kad se to stavi u perspektivu, imamo dobru situaciju. Ako bude trebalo pojačati mere, to ćemo uraditi", rekao je Capak te istakao kako postoji čitav niz mera koje još nisu primenjene u Hrvatskoj.

Pojasnio je i da je za prenos koronavirusa potreban veći kontakt nego kao kod prenosa gripa pomoću sitnih čestica aerosola.

Rekao je kako je trenutno u Hrvatskoj 41 zaraženi turista jer su se neki vratili u svoje države, a ukupno su registrovana 102 slučaja zaraze kod stranaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: