Nedelja, 12.07.2020.

16:13

Među novozaraženima u domovima za stare više zaposlenih nego korisnika

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih do danas je potvrđeno prisustvo virusa kovida 19 kod 15 korisnika i 32 zaposlena.

Izvor: Tanjug

Među novozaraženima u domovima za stare više zaposlenih nego korisnika
Foto: Getty/Emanuele Cremaschi Stringer

Prisustvo virusa kovid 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovac, Mataruškoj Banji, Rum, Kragujevc, Domu Bežanijska kosa, kao i Službi za Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Kovida 19 ima u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice", Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centirma za socijalni rad u Vranju u Novom Pazaru i Kragujevcu.

Ima ga i u gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu -Čukarica, Lazarevac Zvezdara Vračar, Barajevo, zatim u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce", u Beogradu, Radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Terza Eta" u Priboju i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Olga" u Kotežu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 642, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 231, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu, podseća se u saopštenju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Od toga je: 57 Ustanova za odrasle i starije (9 Domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 Gerontoloških centara, 8 Domova za smeštaj odraslih i starih, 3 Ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 Ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 17 Domova za decu i mlade (10 Domova za decu i mlade bez roditel?skog staranja, 3 Zavoda za vaspitanje dece i omladine i 4 Ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: