Sreda, 01.07.2020.

13:21

Dodikovo pismo Putinu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u kojem mu je zahvalio na toplom prijemu.

Izvor: Tanjug

Dodikovo pismo Putinu
Foto: Depostiphotos/Ale_Mi

Putinu se sreo s Dodikom i delegacijom iz Republike Srpske tokom boravka u Moskvi.

Dodik u pismu kaže da mu je bila velika čast da prisustvuje veličanstvenoj Paradi pobede u čast 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Dodik je naveo da je impresioniran umećem i dostignućima koje su ruske oružane snage pokazale tokom Parade, ali i činjenicom da su pripadnici srpskog naroda marširali Crvenim trgom rame uz rame sa drugim antifašističkim narodima.

"Naši bratski narodi, ruski i srpski dali su nemerljiv doprinos u borbi protiv sila zla i podneli ogromnu žrtvu za slobodu cele Evrope. Civilizacijska dužnost svih evropskih naroda je da ne zaboravimo slobodarski duh, neustrašivost, borbenost i velike podvige Vašeg naroda u Drugom svetskom ratu", napisao je Dodik i primeto da smo poslednjih nekoliko godina svedoci pokušaja revidiranja prošlosti, revitalizacije fašizma, minimiziranja krivaca i negiranje zločina.

Zbog toga, kako je naveo, "naša je moralna obaveza prema budućim generacijama da uložimo dodatne napore u širenju istine o Drugom svetskom ratu kako bismo sprečili takve aktivnosti".

Uz veliku zahvalnost za pomoć koju pruža Ruska Federacija, srpski član Predsedništva BiH je uz najbolje želje za mir i blagostanje bratskog ruskog naroda predsedniku Putinu uputio izraze dubokog poštovanja, navodi se u saopštenju, koje je prenela RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: