Subota, 13.06.2020.

22:29

Fauči: U SAD možda neće biti drugog talasa

Glavni američki ekspert za zarazne bolesti doktor Entoni Fauči kaže da SAD možda neće zahvatiti drugi talas epidemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Fauči: U SAD možda neće biti drugog talasa
Ilustracija: GettyImages/ Francois Nel

Ali ako se problemu priđe na pravi način.

Kako piše Gardijan, Fauči, koji je direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, a koga je Bela kuća "sklonila" iz javnosti nakon što se usprotivio predsedniku Donaldu Trampu zbog preuranjenog otvaranje ekonomije, rekao je za Si-En-En da to što je u nekim državama registrovan porast slučajeva, ne znači i da je reč o drugom talasu epidemije.

Povećanje broja zaraženih u Americi bilo je očekivano s obzirom na popuštanje restriktivnih mera, rekao je Fauči.

"Međutim, kada počne da raste broj hospitalizovanih, to je siguran znak da idete u pogrešnom smeru i da je potrebno pažljivo kontrolisati situaciju", naglasio je Fauči i dodao da ne isključuje da bi na jesen moglo doći do povećanog brja zaraženih, pa i do drugog talasa epidemije. Kako bi se to sprečilo, on je pozvao građane da nose maske u javnosti i drže fizičku distancu.

Prema podacima Instituta Džon Hopkins, u SAD je zaraženo više od dva miliona građana, a preminulo je 115.000 obolelih.

Mnogi stručnjaci strahuju da bi moglo doći do povećanog broja infekcija zbog preuranjenog popuštanja mera, otvaranja ekonomije, kao i zbog masovnih protesta protiv brutalnosti policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: