Nedelja, 08.03.2020.

11:41

Nov požar u izbegličkom centru, potpuno uništeno skladište VIDEO/FOTO

U požaru koji je izbio u skladištu u izbegličkom centru na grčkom ostrvu Lezbosu izazvana je znatna šteta ali nije bilo povređenih.

Izvor: Beta/AP

Nov požar u izbegličkom centru, potpuno uništeno skladište VIDEO/FOTO
EPA-EFE/ PANAGIOTIS BALASKAS/ ilustracija

To je drugi požar u manje od nedelju dana u tom centru izgrađenom za migrante pošto je prijemni deo izgoreo prošlog ponedeljka.

U novom požaru potpuno je uništeno skladište gde je držan nameštaj i električni uređaji, rekao je portparol grčke vatrogasne službe za AP. Istraga o požaru je u toku.

Požar se dogodio u vreme kada vlada izuzetno napeta situacija sa migrantima između Turske i EU od kako je Turska objavila da otvara granice za migrante na svojoj teritoriji i pušta ih da idu ka EU. Od tada se hiljade migranata nagomilalo na grčko-turskoj granici.

Hiljade migranata spavaju u improvizovanim kampovima blizu granice od kada je turska vlada ranije ovog meseca objavila da slobodno mogu da idu, i čekaju šansu da uđu u Grčku.

Grčka je rasporedila policiju za suzbijanje demonstracija i graničnu policiju da spreči ljude da uđu u zemlju.

U pograničnoj grčkoj oblasti je bilo više okršaja između migranata i grčkih bezbednosnih snaga, a grčka policija ispaljivala je suzavac da spreči ulazak migranta dok je turska policija uzvraćala suzavcem na svoje grčke kolege.

Juče su mlađi migranti gađali grčku policiju kamenjem i pokušavali da sruše graničnu ogradu u očajničkom pokušaju da uđu u Grčku. Najmanje dva migranta povređena su u okršajima.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ide sutra u Brisel da razgovara s vodećim EU zvaničnicima o sporazumu EU-Turska iz 2016. godine o tome da se zadrže migranti u Turskoj i zaustavi priliv u EU, koji je sada propao. Dve strane optužuju jedna drugu da nisu poštovale odredbe tog sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: