Ponedeljak, 25.11.2019.

22:39

Kako je izgledala pljačka Zelene riznice u Drezdenu? VIDEO

Nemačka policija objavila je snimak jutrošnje pljačke Zelene riznice Muzeja u Drezdenu, u kojoj su ukradene neprocenjive zbirke nakita.

Izvor: Tanjug

Kako je izgledala pljačka Zelene riznice u Drezdenu? VIDEO
Foto: EPA-EFE/ GERMANY OUT

Pljačkaši su imali baterijske lampe i sekire. Na snimku sa sigurnosnih kamera, koje su radile iako je nestala struja, vidi se kako jedan od lopova razbija sekirom staklo vitrine i uzima nakit iz njega.

Prema pisanju nemačkih medija, radi se o najvećoj pljački umetničkih predmeta posle Drugog svetskog rata, a akcija je trajala svega nekoliko minuta.

Lopovi su upali u muzej gde se čuva 4.000 dragocenih predmeta od slonovače, zlata, srebra i dragulja u zoru, u ponedeljak, nakon što je nestanak struje deaktivirao alarmni uređaj.

Direktorka muzeja Marion Akerman kaže da su ukradena dela neprocenjive vrednosti i da ih je nemoguće prodati na tržištu, prenosi Rojters.

Policija još traga za dvojicom osumnjičenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: