Nedelja, 17.11.2019.

23:51

Papa ugostio 1.500 siromašnih i beskućnika na ručku u Vatikanu FOTO

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja ugostio je oko 1.500 siromašnih ljudi i beskućnika na ručku u Vatikanu u okviru obeležavanja Svetskog dana siromašnih.

Izvor: Beta

Papa ugostio 1.500 siromašnih i beskućnika na ručku u Vatikanu FOTO
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Pre ručka, tokom mise na Trgu svetog Petra, papa Franja je kritikovao nezainteresovanost društva za siromašne, kao i "frenetičan" ritam života i opsednutost "momentalnim" postizanjem ciljeva, prenosi Frans pres.

"Mi užurbano sledimo svoj put, i ne brinemo što se jaz povećava, što pohlepa nekolicine otežava bedu mnogih drugih", rekao je Franja.

On je kazao da svi koji su boljeg imovinskog stanja ne bi trebalo da se osećaju nelagodno zbog siromašnih, već da bi trebalo da im pomognu koliko god mogu.
EPA-EFE/CLAUDIO PERI
Papa se potom pridružio siromašnima i beskućnicima na ručku u velikoj vatkanskoj dvorani, povodom Svetskog dana siromašnih koji je on ustanovio u novembru 2016. godine.

Na jelovniku su bile lazanje, piletina sa sosom od pečuraka i krompirom, slatkiši, voće i kafa.
EPA-EFE/CLAUDIO PERI
Desetine volontera pomogle su u dovođenju siromašnih u Vatikan i služenju ručka.

Papa je zahvalio medicinskom timu koji pruža besplatnu zdravstvenu zaštitu siromašnima u Vatikanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: