Sreda, 02.10.2019.

19:45

Nemačka: U slučaju zloupotrebe napuštamo sporazum o migrantima

Nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će u predlog za preraspodelu migranata spasenih na moru biti uključena klauzula o napuštanju sporazuma.

Izvor: Tanjug

Nemačka: U slučaju zloupotrebe napuštamo sporazum o migrantima
Ilustracija: Getty images/ Miguel Villagran

Napuštanje sporazuma biće moguće u slučaju da Berlin ustanovi da postoje znaci da je novi sistem "zloupotrebljen".

Portparol nemačkog MUP-a Stiv Alter rekao je da je u proteklih 15 meseci Nemačka primila 225 migranata koji su spaseni iz gumenih čamaca u Sredozemnom moru, prenosi AP.

Alter je novinarima u Berlinu rekao da je plan, koji bi trebalo da bude završen naredne nedelje, zasnovan na tim ciframa i poručio da, "ako se brojke značajno povećaju", to će biti znak da se njime migranti ohrabruju da pređu u Evropu ili da se on zlouporetbljava.

On je dodao da je nemački ministar unutrašnjih poslova odlučan da u tom slučaju ponovo napusti mehanizam.

Planom je predviđeno da Nemačka primi četvrtinu spasenih migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: