Nedelja, 08.04.2018.

16:16

"Bilo sukoba sa pobunjenicima, srpski vojnici su dobro"

U Centralnofričkoj Republici došlo je do sukoba mirovnih snaga Ujedinjenih nacija i pobunjenika - povređenih ima, ali među njima nema Srba, kaže ministar Vulin.

Izvor: Beta

Ilustracija: Thinkstock

Svi srpski vojnici koji se nalaze u mirovnoj misiji u Centralnoafričkoj Republici su dobro nakon sukoba sa pobunjenicima, istakao je ministar odbrane.

"U Centralnoafričkoj Republici, u rejonu grada Bangija, došlo je do sukoba između trupa Ujedinjenih nacija i pobunjeničkih grupacija. Povređeno je deset pripadnika Ujedinjenih nacija i ni jedan od njih nije pripadnik naše mirovne misije", kazao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Dodao je da su svi srpski vojnici u toj mirovnoj misiji dobro, da su zbrinuti i sigurni, te da njihove porodice na Uskrs mogu da budu "mirne i sigurne".

"Vojska Srbije ispunjava sve svoje misije i uvek je tamo gde je najteže. Želim da poručim i našim mirovnjacima da mislimo na njih i da smo ponosni na njih, a njihovim porodicama da mogu biti sigurni i mirni – svi su dobro i svi su zbrinuti", kazao je ministar odrane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: