Petak, 26.03.2004.

14:46

Raseljeni iz Gračanice pošli za Mitrovicu

Izvor: Beta

Default images

Oko 150 Srba iz Obilića koji su svoje domove napustili u prošlonedeljnom nasilju albanskih ekstremista, posle dva dana u prihvatnom centru u Gračanici, krenuli su u petak ka Kosovskoj Mitrovici. Oko 120 Srba uputilo se privatnim vozilima u Mitrovicu, dok ih se 30-ak smestilo kod rođaka i prijatelja u selima Plemetina i Prilužje. Raseljeni su u Mitrovicu pošli zato što su obavešteni da će tamo imati bolje uslove za smeštaj.

U prihvatnom centru u fiskulturnoj sali u školi "Kralj Milutin" u Gračanici ostalo je 57 Srba, od kojih je osmoro maloletne dece. Oni su uglavnom iz Prištine i Lipljana, a četvoro ih je iz Oblića.
Prema podacima Crvenog krsta, u Gračanici, odnosno opštini Priština, ima 509 raseljenih lica. U pet manjih kolektivnih prihvatnih centara smešteno je 190 osoba, a najviše u manastiru Gračanica. Ostalih oko 300 raseljenih smešteno je kod rođaka i prijatelja u okolnim mestima poput Čaglavice, Lapljeg Sela i Preoca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: