Utorak, 10.10.2017.

12:51

Vučić i Erdogan razgovarali duže od jednog sata

Predsednici Turske i Srbije Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučič razgovarali su u Palati Srbija nešto duže od jednog sata.

Izvor: Beta, Tanjug

Vučić i Erdogan razgovarali duže od jednog sata
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Potom su nastavili razgovor na plenarnom sastanku sa članovima delegacija dve zemlje.

Vučić je dočekao turskog predsednika ispred Palate Srbija čime je počeo zvanični deo Erdoganove dvodnevne posete Srbiji. U čast turskog predsednika je postrojena garda i intonirane su himne Srbije i Turske. Svečanom dočeku su prisustvovali i ministri Vlade Srbije.

Očekuje se da će posle plenarnog sastanka Srbija i Turska potpisati nekoliko međudržavnih sporazuma, potom će se Erdogan i Vučić obratiti novinarima.

Dvojica predsednika obratiće se popodne učesnicima Poslovnog foruma Srbija-Turska u Hotelu Hajat gde su pre podne već počeli bilateralni sastanci privrednika.

Drugog dana posete, Erdogan će posetiti Novi Pazar koji ga dočekuje ukrašen bilbordima s njegovim likom i zastavama Srbije, Turske i bošnjačkom zastavom.

Posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji prati veliki broj novinarskih ekipa i visoke mere obezbeđenja. U oklini Hotela Hajat raspoređeni su naoružani turski bezbednjaci i pripadnici SAJ.

U fokusu posete je ekonomska saradnja pri čemu je srpska strana najviše zainteresovana za privlačenje novih investicija iz Turske, a jedna od tema biće i energetika, odnosno gasovod Turski tok.

U Srbiju s predsednikom Turske je došlo osam turskih ministara i 185 privrednika zainteresovanih da ulažu u Srbiji. Očekuje se potpisivanje novog Sporazuma o slobodnoj trgovini dve zemlje, kao i potpisivanje ugovora o dolasku nekoliko turskih kompanija u Srbiju.

Erdogana je u ponedeljak kasno uveče na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: