Sreda, 13.09.2017.

17:03

TOK: Privedeni srpski dileri marihuane u Češkoj

Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuje grupu koja se sumnjiči da se u Srbiji i Češkoj bavila proizvodnjom i distribucijom marihuane na evropskom tržištu.

Izvor: Tanjug

TOK: Privedeni srpski dileri marihuane u Češkoj
freeimages.com

Oni su osumnjičeni i da su tako stečenim novcem kupovala nepokretnosti i putnička vozila u Srbiji.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal se precizira da su u saradnji tog tužilaštva, češkog tužilaštva i policije kao i srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala privedeni Obren Markešević iz Čačka, Zoran Božović iz Valjeva i Milan Kenjić iz Valjeva.

Krivičnom prijavom pored ove trojice obuhvaćeno je još sedmoro osumnjičenih koji su uhapšeni na teritoriji Republike Češke, dodaje se u saopštenju i precizira da je tužilac za organizovani kriminal doneo naredbu o sprovođenju istrage o svim osumnjičenima.

Oni se terete da su se od početka 2016. do 12. septembra 2017. godine na teritoriji Srbije i Češke bavili proizvodnjom i distribucijom marihuane na evropskom tržištu i tako stečenim novcem kupovali nepokretnosti i putnička vozila u Srbiji.

Na teret im se stavljaju krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

Privedena lica danas će biti saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: