Petak, 24.02.2017.

08:52

Džihadisti "idu redom": Hrišćanin izrešetan, kuća spaljena

Jedan egipatski hrišćanin ubijen je na severu Sinajskog poluostrva, a njegova kuća je spaljena, saopštili su zvaničnici iz te oblasti.

Izvor: Beta

Džihadisti
Getty Images

Tu se nalazi uporište Islamske države i tu su poslednjih nekoliko dana učestali napadi na koptsku zajednicu.

Islamska država je u nedelju u video poruci preko šifrovanog sistema poruka Telegram zapretila da će joj na meti biti hrišćanska zajednica.

Jedan 40-ogodišnji hrišćanin pronađen je ubijen s metkom u potiljak na krovu svoje kuće koja je bila spaljena u mestu Al Ariš, glavnom gradu Severnog Sinaja, rekli su bezbednosni zvaničnici i naveli da veruju da se radi o ekstremističkom napadu.

Juče ujutro pronađeno je izrešetano telo 60-ogodišnjeg hriščanina i telo njegovog sina koji je živ spaljen iza jedne škole u Al Arišu.

Maskirani ljudi na motoru su 12. februara pucali i ubili hrišćanina veterinara dok je vozio kola u Al Arišu. Krajem januara 35-ogodišnji hrišćanski zvaničnik ubijen je takođe u napadu naoružanih ljudi.

Od kada je egipatska vojska svrgnula islamističkog predsednika Mohameda Mursija 2013. godine, u severnom Sinaju ekstremisti sprovode napade uglavnom usmerene na policiju i vojsku.

Islamska država preuzela je krajem prošle godine odgovornost za samoubilački napad. On je izvršen 11. decembra na koptsku crkvu u Kairu, kada je ubijeno 29 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: