Petak, 01.07.2016.

23:45

SAD: Platforma Demokratske stranke, 35 puta spomenut Tramp

Demokratska stranka u SAD objavila je nacrt platforme stranke koju je nazvala "najnaprednijom platformom" u istoriji te američke partije.

Izvor: B92, Beta

SAD: Platforma Demokratske stranke, 35 puta spomenut Tramp
Foto: Thinkstock

U tekstu se izdvajaju vrednosti stranke, među kojima se navodi da bi zaposleni trebalo da zarađuju najmanje 15 dolara na sat.

Demokrate se zalažu za ukidanje smrtne kazne i dodaju da nijedna banka ne bi trebalo da uđe u stečaj.

Pretraživač reči je pokazao da se Tramp spominje čak 35 puta na 35 stranica dokumenta, dok se prezimena Klinton i Sanders ne spominju uopšte.

Reč posao je spomenuta 46 puta, obrazovanje 34, a zdravstvena nega 25 puta. Reči imigrant ili imigracija pojavljuju se na 19 mesta u tekstu, a terorizam devet puta.

Na izradi teksta platforme učestvovali su predstavnici stranačke predizborne kampanje u trci za Belu kuću - kandidat demokrata Hilari Klinton, senator Vermonta Berni Sanders i Odbor stranke.

Svi članovi odbora za izradu paltforme sastaće se naredne nedelje u Orlandu gde će glasati o tom tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: