Sreda, 11.06.2003.

20:58

U četvrtak predaja tela 22 Albanca

Izvor: B92

Default images

Predstavnici Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju u četvrtak će na graničnom prelazu u Merdaru, albanskim porodicama predati posmrtne ostatke 22 osobe, izveštava dopisnik Radija B92 Ljiljana Danilović. 

Posmrtni ostaci Albanaca koji su tokom leta 1999. godine stradali na Kosovu ekshumirani su iz masovne grobnice u Petrovom selu. Kako je rekao šef Biroa za kidnapovana i nestala lica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Gvozden Gagić, na toj lokaciji je ukupno ekshumirano 77 tela, od kojih je 11 predato početkom ove godine: “Trojice su braća Bitići, koji su predati američkoj vladi i osam su meštani Kosova, Albanci, koji su predati UNMIK-u i sada predajemo još 22, jer smo u međuvremenu i njih identifikovali. U narednom periodu očekujemo da ćemo sigurno za jedno mesec dana, najverovatnije imati još 20”, kazao je Gagić.

Inače, u tri masovne grobnice u Perućcu, Petrovom selu i Batajnici, ukupno je ekshumirano 930 tela za koja u Koordinacionom centru kažu da se radi o stradalim kosovskim Albancima. Prošlog meseca albanske porodice su preuzele 37 tela koja su ekshumirana u Batajnici, a prema rečima Gvozdena Gagića, preostali posmrtni ostaci su još uvek u procesu identifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: