Nedelja, 18.10.2015.

17:58

Vujanović: Politička pitanja u institucije

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je na poštovanje ustavnog poretka, javnog reda i mira i rešavanje političkih pitanja u državnim institucijama.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, AP

"Interes građana Crne Gore je stabilnost i razvoj, i on mora biti iznad svih drugih interesa", naveo je Vujanović u izjavi za medije.

Vujanović će predsedavati sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost, sazvanom za danas popodne posle jučerašnjih događaja u Podgorici kada je policija prekinula protest Demokratskog fronta (DF) ispred zgrade parlamenta.

Povodom aktuelne situacije u vezi s protestima u Podgorici, Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija (MVPEI) i Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovali su brifing sa predstavnicima diplomatskog kora.

Predstavnici MVPEI i MUP su ukazali na neophodnost vraćanja političkog dijaloga u institucije, te ukazali na važnost zajedničkog rada na smirivanju tenzija i stabilizaciji prilika.

Kako navodi RTCG, oni su upoznali predstavnike diplomatskog kora sa detaljima aktuelnih događaja, istakavši da su predstavnici Uprave policije postupali u skladu sa zakonom i onako kako se od njih u ovakvim situacijama očekuje - profesionalno i u cilju zaštite javnog reda i mira, državnih institucija i ličnog i profesionalnog integriteta svakog građanina Crne Gore.

U centru Podgorice, kod Pošte Crne Gore, sinoć je došlo do sukoba policije i pristalica Demokratskog fronta, a na demonstrante je bačen suzavac. Polomljeno nekoliko izloga u glavnoj podgoričkoj ulici.

Policija je prethodno uklonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste. Crnogorska policija saopštila je da je intervenisala protiv demonstaranata opozicionog Demokratskog fronta (DF), jer su pokušali da probiju policijski kordon i da nasilno uđu u skupštinu.

Lideri opozicije za večeras najavljuju nastavak protesta. Za to vreme predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izrazila je zabrinutost zbog hapšenja dvojice novinara koji su izveštavali sa protesta u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: