Nedelja, 16.03.2014.

19:36

RIK: Moguća izlaznost do 55 odsto

Na birališta u Srbiji do 18 sati izašlo je 45,67 odsto birača i ukoliko se taj trend nastavi može se očekivati izlaznost od 53 do 55 odsto, saopštio je RIK.

Izvor: Tanjug

Default images

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević podsetio je da je do zatvaranja birališta ostalo još manje od sat vremena i da se biračka mesta zatvaraju u 20 sati.

On je istakao da je izborni proces protekao u najboljem redu te da jutros samo jedno biračko mesto u Novom Pazaru nije bilo otvoreno.

Đurđević je, na konferenciji za novinare, rekao da su se događali sitni incidenti koji su u hodu rešavani.

Predsednik RIK-a je objasnio izbornu proceduru posle 20 sati, kada birališta budu zatvorena, i rekao da će RIK od 22 sata početi sa objavljivanjem preliminarnih rezultata.

On je naglasio da Komisija ne objavljuje podatke dobijene na uzorku, već da je reč o čistom matematičkom rezultatu.

Đurđević je najavio još tri konferencije za novinare u 22, 23 i 24 sata istakavši da je glasanje obavljeno u SAD i Velikoj Britaniji zbog razlike u vremenskoj zoni, ali da će oni, kao i rezultati sa biračkih mesta iz Zavoda za izvršenje zavodskih sankcija biti objavljeni posle 20 sati.

On je precizirao da su u Zavodima zatvorena neka biračka mesta ranije jer su svi birači koji su tamo imali mogućnost da glasaju iskoristili svoje biračko pravo.

Đurđević je rekao da rezultate izlaznosti po regionima nema, a da je izlaznost u odnosu na 2012. godinu u prvom krugu predsedničkih i parlamentarnih izbora nešto manja, a veća nego u drugom krugu predsedničkih izbora te godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: