Utorak, 04.02.2014.

18:03

Niške škole ostaju bez grejanja?

Većina niških škola mogla bi da ostane bez grejanja, a prve među njima - Medicinska i Pravno-poslovna, kojima dobavljač neće da isporuči lož-ulje zbog dugova.

Izvor: B92

Default images

Zbog duga od tri miliona dinara, poručeno lož-ulje u Medicinsku školu u Nišu nije stiglo. U rezervi goriva ima za još 10 dana, pa se grejanje povremeno isključuje.

Svetislav Mladenović, direktor Medicinske škole, kaže da "štednja nije rigorozna", ali da se roditelji žale i da su se deca vraćala kući zato što je hladno.

"Đaci sa kojima smo mi razgovarali zasad su bez primedbi", kaže on.

Pored Medicinske, i Pravno-poslovna škola u Nišu u rezervi ima još malo goriva. Priliv sredstava u gradski budžet nije bio dovoljan, pa je došlo do zastoja u plaćanju dobavljaču. Ipak, đaci se neće smrzavati, kažu u Upravi za obrazovanje, a deo dugovanja biće izmiren tokom dana.

Jelica Velaja, načelnica Uprave za obrazovanje, kaže da će škole ostati tople, kao i da se ukupno 22 škole greju na lož-ulje.

Ukupan dug niških škola dobavljaču je oko 36 miliona dinara. Dok se ne isplati dugovanje, škole mogu prevazići problem tako što će jedne drugima pozajmljivati gorivo, kažu u Upravi za obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: