Četvrtak, 17.06.2021.

15:02

"Prisustvo britanske vojske održava bezbednost na KiM"

Britanske trupe će nastaviti da doprinose NATO misiji na Kosovu (KFOR) najmanje do 2023. godine, navedeno je u saopštenju vlade te zemlje.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE Ðorðe Saviæ

Kontinuirano prisustvo britanskog vojnog osoblja u snagama NATO, koje više od dve decenije pomaže u održavanju bezbednog okruženja na Kosovu, signalizira posvećenost Britanije bezbednosti, stabilnosti i prosperitetu Zapadnog Balkana, istaknuto je u saopštenju.

NATO je osnova sigurnosti Velike Britanije i to zato što naše oružane snage istupaju kako bi zaštitili mir zajedno sa našim partnerima, istakao je britanski ministar odbrane Ben Volas i dodao da proširenje britanske posvećenosti KFOR-u podvlači britansku nepokolebljivu posvećenost regionu Zapadnog Balkana, gde je NATO više od dve decenije pomagao u uspostavljanju stabilnosti.

"Velika Britanija je ključno doprinela snagama NATO-a pod mandatom UN-a, poznatim pod nazivom KFOR, otkako je prvi put ušla na Kosovo 1999. godine u okviru mirovnih snaga koje su imale za cilj donošenje mira i stabilnosti nakon sukoba 90-ih", navedeno je u saopštenju britanske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: