Utorak, 19.11.2019.

09:22

Vidite li Sidnej? VIDEO

Gust dim od okolnih poljskih požara ponovo prekrio Sidnej. Lekari upozoravaju stanovnike najvećeg australijskog grada čije je zdravlje slabo, da ne izlaze.

Izvor: Beta/AP

Vidite li Sidnej? VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Obrisi Sidneja su od jutros jedva vidljivi od dima, a kvalitet vazduha je u nekim delovima tog grada opao na nivo opasnog.

Većina primorskih područja Novog Južnog Velsa je pod vrlo velikom opasnošću od požara, a 48 ih već gori širom te savezne australijske države.

Požari su uništili 577 kuća u Novom Južnom Velsu tokom sezone požara koja tek dostiže vrhunac jer na južnoj hemisferi sada počinje leto, ali je ove godine počela rano jer je zima u Australiji bila topla i suva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: