Nedelja, 20.10.2019.

19:54

Erdogan poručio šta očekuje od SAD

Turska očekuje da će NATO saveznik Sjedinjene Države održati obećanje i neće koristiti "taktiku odugovlačenja"

Izvor: Tanjug

Erdogan poručio šta očekuje od SAD
EPA-EFE/ Str

To se očekuje kako bi Ankara zaustavila ofanzivu na severoistok Sirije, dok se kurdski borci povuku, poručio je turski predsednik Radžep Tajip Erdogan.

Ankara i Vašington dogovorili su u četvrtak petodnevno primirje na severoistoku Sirije kako bi se omogućilo miliciji sirijskih Kurda da se povuče iz "sigurne zone", koju Turska želi da uspostavi u pograničnom području.

Erdogan je rekao da će se ofanziva nastaviti, ako povlačenje ne bude završeno u roku od pet dana, prenosi Rojters.

Govoreći na jednom skupu u Istanbulu, Erdogan je naveo da je rekao zemljama Evropske unije i američkoj delegaciji, s kojima je postigao sporazum, da će Turska nastaviti operaciju ako dogovor propadne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: