Utorak, 20.08.2019.

21:20

Vučić: Srbija može da računa na američku podršku za ukidanje taksi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija može da računa na američku podršku kada je reč o ukidanju takse i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

Vučić: Srbija može da računa na američku podršku za ukidanje taksi
Foto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU S MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE / bb

Vučić je to izjavio posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku.

"Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije", napisao je na Instagramu predsednik Srbije.

Vučić je za RTS kazao da je zamolio američku administarciju da pokuša, iako je to i do sada činila da snažnije utiče na kosovsko - metohijske Albance da ukinu takse. "Po tom pitanju nema sumnje da imamo podršku jer smatraju da je važno da se nastavi dijalog da bismo mogli na svaki način i po svaku cenu sačuvamo mir, gledamo u budućnost i određujemo naše ekonomije", rekao je Vučić.

"Oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: