Petak, 19.01.2018.

19:02

"Kada bih odlazio kod Olivera u zatvor..."

Novinar iz Gračanice Živojin Rakočević rekao je za Sputnjik da je beskrajan spisak ubistava Srba na Kosovu i Metohiji koja nisu rešena.

Izvor: B92, Sputnjik

Prijatelj pokojnog lidera Građanske incijative SDP-a Olivera Ivanovića, sećajući se njegovih zasluga, ističe da je on odigrao ključnu ulogu u odbrani severa Kosova 1999. zaustavivši prodor Albanaca, a da je bio čovek koji je ulivao radost i optimizam.

”Kada bih odlazio kod njega u zatvor, ulazio sam kao duboko nesrećan čovek koji tamo ide da obiđe prijatelja, a zna koliko je neistinita optužnica, a iz zatvora sam zahvaljujući njegovom osmehu i optimizmu izlazio sa nadom. Kada vam čovek u narandžastom kombinezonu s one strane stakla u zatvoru podigne moral i ličnu hrabrost, vi shvatite koliko je taj čovek imao snage i ljubavi za svoju Metohiju. Nismo nikada razgovarali u kategorijama straha jer život između suprotstavljenih sila, između dobra i na ivici noža oduči vas od straha. U poslednjim intervjuima on se više plašio za svoj grad, za ljude sa kojima se sreće i za neku opštu stvar. Imao sam razmenu poruka s njim uoči Božića i u tim poruka ma nije bilo straha”, naveo je Rakočević.

Rakočević je u ranijim izjavama rekao da će Mitrovica “ostati na temeljima koje je 1999. godine postavio Oliver Ivanović".

“On je ugrađen u svaku trunku svega što je ostalo srpsko u Mitrovici i na KiM. Ivanović je sada postao simbol naše vere da opstanemo i budemo svoji na svome”, kaže Rakočević.

Rakočević je u utorak o ubistvu Olivera Ivanovića govorio i za RTS, a tada je naveo da je ubistvom Ivanovića “ubijen jedan deo naše lične slobode i ugrožen osećaj kolektivne slobode”.

“Već 18 godina njega ubijaju Albanci, međunarodna zajednica i srpski kriminalci. Sada su ga konačno dotukli. Ovo je prelomni trenutak za nas i to šta mi radimo na Kosovu i Metohiji. Nema čoveka koji se danas nije zapitao šta ću ja sutra, šta će biti sa mojim životom i mojom porodicom”, rekao je tada Rakočević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: