Sreda, 13.09.2017.

18:32

"Pozdravljamo ohrabrujuće signale iz EU"

Šef Odbora za spoljnu politiku i evrointegracije DS Aleksandar Crkvenjakov pozdravio je "najnovije ohrabrujuće signale iz EU povodom proširenja nakon 2019."

Izvor: Beta

"Smatramo da je jako važno da ne samo Komisija već i niže administrativne instance počnu otvoreno da govore o konkretnim planovima za prijem zemalja Zapadnog Balkana u EU", naveo je Crkvenjakov u pisanoj izjavi.

On je podsetio da je EU, pre svega, organizacija demokratskih država ujedinjenih u svrhu trajnog mira i prosperiteta na "našem kontinentu".

"Kao i svako otvoreno i slobodno društvo, EU je bila i biće pred izazovima, ali ostaje civilizacijski, naučni, privredni, društveni i politički najnapredniji oblik državne saradnje i jedini put za Srbiju budućnosti", kazao je Crkvenjakov i dodao da pred društvom Srbije ostaje posao prihvatanja i primenjivanja evropskih standarda u svakodnevnom životu.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je danas u godišnjem izlaganju o "stanju Unije" da do kraja mandata sadašnje Evropske komisije neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Zapadnog Balkana u članstvo Evropske unije (EU), a da će potom svaka nova članica morati da prethodno uvrži delovanje pravne države i vrednosti EU.

Junker je u Evropskom parlamentu kazao da će "idućih godina EU imati više od 27 država članica", ali da "uslovi za ulazak neke nove članice u EU sa Zapadnog Balkana neće moći da budu ispunjeni do kraja mandata sadašnje Evropske komisije" 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: