Svet

Sreda, 30.07.2014.

08:18

Dodatni poslići nemačkih poslanika

Koliko nemački poslanici dodatno zarađuju pored svog posla u Bundestagu, aktuelno je pitanje koje uvek izaziva pažnju javnosti.

Izvor: Tanjug

Default images

Poslednji podaci pokazuju da demohrišćani dominiraju u zaradama i da je najviše, skoro milion evra, zaradio zamenk šefa bavarske Hrišćansko-socijalne unije, advokat Peter Gauvajler.

Na drugom mestu je, Albert Štegeman iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU), kancelara Angele Merkel, koji se bavi poljoprivredom i koji je zaradio 578.500 evra, a na trećem je Štefan Harbart (CDU) sa zarađenih oko 550. 000 evra.

Ovo su podaci koliko su od oktobra prošle godine dodatno zaradili nemački poslanici, a na listi od 15 sa "top" zaradama, dominiraju političari iz redova demohrišćana.

Na devetom mestu se našao jedan socijaldemokrata-bivši "izazivač" Merkelove i neuspešni kancelarski kandidat Socijaldemokratske partije Per Štajnbrik, o čjim se honorarima raspravljalo i prošle godine, u sezoni predizborne kampanje.

Štajnbrik je dodatno zaradio oko 159.000 evra, pre svega, od predavanja i kao član nadzornih i drugih odbora firmi ili fondacija, navode mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: