Svet

Utorak, 20.11.2018.

18:31

Jaka podrška dve zemlje posle skandala sa šefom Nisana

Vlade Francuske i Japana potvrdile su "jaku podršku" auto grupi Reno-Nisan posle privođenja predsednika te grupe Karlosa Gosna zbog sumnje za utaju poreza.

Izvor: Beta

Jaka podrška dve zemlje posle skandala sa šefom Nisana
Foto: Gettyimages

Ministri ekonomije dve zemlje, Bruno Le Mer i Hirošige Seko "potvrdili su jaku podršku francuske i japanske vlade savezu Renoa i Nisana", navodi se u zajedničkom saopštenju ministara i dodaje da se zalažu za nastavak saradnje.

Gosn je juče pritvoren zbog sumnje za utaju poreza. Kako je saopštilo japansko tužilaštvo, 64-godišnji Gosn je u pet navrata umanjio prijavljeni iznos zarade od 2011. do 2015. godine.

Gosn je poreskoj službi u tom periodu prijavio sumu od 4,9 milijardi jena (oko 37 miliona evra), iako je zaradio 10 milijardi jena.

Vlasti Japana terete Gosna i da je imovinu kompanije koristio u lične svrhe.

Grupa Nisan-Reno kojoj se pridružio i Micubiši je medju najvećim partnerstvima u automobilskoj industriji u svetu, sa oko deset miliona prodatih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

17 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: