Srbija

Nedelja, 14.12.2014.

09:50

Gde sve vodi Železnica sa 504 voza

Železnice Srbije prešle su od danas na novi red vožnje, koji će važiti do 12. decembra 2015. i u tom periodu imaće u putničkom saobraćaju 504 vozova.

Izvor: Tanjug

Default images

To je jedan više nego po sadašnjem redu vožnje, saopštile su Železnice Srbije.

Preliminarnom projekcijom reda vožnje u teretnom železničkom saobraćaju za 2015, predviđeno je da se preveze oko 11,7 miliona tona robe i ostvari oko 3,35 milijardi netotonskih kilometara, što bi predstavljamo rast obima prevoza za oko 3,9 odsto u tonama.

Za novi red vožnje u teretnom saobraćaju ugovoreno je 263 međunarodnih vozova i 391 voz u unutrašnjem saobraćaju. Po novom redu, u medjunarodnom putničkom saobraćaju je predvidjeno 46 vozova (30 u međunarodnom i 16 u pograničnom saobracaju).

U unutrašnjem saobraćaju 16 daljinskih vozova, 327 lokalnih, Beovoz-osam vozova i BG voz -105 vozova. Takođe, planirana su i četiri agencijska voza.

Najveća novina je što će voz Avala koji sada saobraća na relaciji Beograd-Prag, od novog reda vožnje saobraćati od Beograda do Beča sa polaskom iz stanice Beograd u 7.17 sati. Voz neće prolaziti kroz stanicu Budapest Keleti, već preko stanica Kalenfold, Ferencvaros i Kobanya-Kispest.

Voz iz Beograda u Beč po redu vožnje stiže u 19.12 sati.

Kao i u važećem redu vožnje, saobraćaće i večernji voz za Budimpeštu sa polaskom iz stanice Beograd u 21.48 sati. Pored ovih, planiran je još jedan par vozova za Budimpeštu - voz Andrić koji će iz stanice Beograd polaziti u 11.15 sati.

Za Sofiju, kao i do sada, saobraćaće jedan par vozova Nušić sa večernjim polaskom iz Beograda u 22.05 sati.

Do Soluna će saobraćati jedan par vozova, kao i do sada sa polaskom iz stanice Beograd u 18.50 sati, a za Skoplje, pored ovog, saobraćaće i jedan jutarnji voz sa polaskom u 7.45 sati.

Do Zagreba i Ljubljane ce saobraćati jedan par vozova više nego do sada.

Pored jutarnjeg voza koji iz Beograda polazi u 11.03 i saobraća do Vilaha i Schwarzaha St. Veit , do Ljubljane će putnici moći da se prevezu i večernjim vozom koji iz Beograda polazi u 21.30. U jutarnjem vozu iz Beograda za Vilac i Scwarzah St. Veit neće biti direktnih kola za Cirih, a putnici koji žele da putuju za Cirih to mogu uciniti presedanjem u direktna kola iz Zagreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

16 h

Podeli: