Srbija

Subota, 20.09.2014.

10:49

Kreće popis svih agencija

Država uskoro počinje popis svih agencija, uprava, kancelarija i raznih ispostava, pišu današnje Novosti.

Izvor: Tanjug, Novosti

Default images

Cilj je, kako piše ovaj list, da se konačno napravio registar tih tela i smanjili troškovi zbog nepotrebnog preklapanja poslova.

U Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu kažu za taj list da će analiza svih oblika agencija, uz podršku EU i Svetske banke biti sprovedena krajem ove i cele sledeće godine kako bi se utvrdila opravdanost njihovog postojanja.

Kako dodaju, tek kad naprave kompletan spisak agencija imaće i precizne podatke - koliki su im troškovi, kolike plate i šta rade.

Prema navodima lista, u ovom trenutku samo se procenjuje da takvih tela ma od 100 do 170, a prema gruboj računici, na njih se troši godišnje oko 300 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: